اپ جاسوسی ایرانی در گوگل پلی

وبلاگ

۲۲ آبان ۱۴۰۲ 648 بازدید
اپ جاسوسی ایرانی در گوگل پلی

اپ جاسوسی ایرانی در گوگل پلی

اپ جاسوسی ایرانی در گوگل پلی

موضوع اپ جاسوسی ایرانی در گوگل پلی زیاد دور از ذهن نیست از شهریور سال گذشته که دولت به خاطر اعتراضات و کنترل مردم تصمیم گرفت با بستن شیر اینترنت روی کاربران اوضاع را به دست بگیرد. همچنین قطعی اینترنت به مدت یک هفته به طول انجامید در این مدت ضرر و زیان به شرکت هایی مختلف و فروشگاه های اینترنتی وارد شد. این اتفاق به نفع دولت و به ضرر مردم تمام شد شبکه های اجتماعی پر کاربرد که قشر عظیمی کاربران از آن ها درآمد کسب می نمودند نیز به طور کامل قطع شد و اوضاع مالی خیلی از مردم نابود شد. اپلیکیشن های معروف واتس آپ و اینستاگرام نیز به لیست شبکه های اجتماعی فیلتر شده افزوده شد. هنوز که هنوزه هیچ برنامه ای نتوانسته جایگزین تلگرام ، واتس آپ و اینستاگرام بشود. کاربرانی که توان خرید فیلتر شکن داشته باشد با سرعت کم و با دردسر های فراوان به اینترنت واقعی دسترسی پیدا می کنند. کاربرانی که توان خرید فیلترشکن نداشته باشند مجبور به استفاده از آپ های ایرانی که خیلی راحت کاربران رصد می کنند و هیچ حریم شخصی وجود ندارد استفاده می کنند. مثل اینکه اوضاع در گوگل پلی نیز بهم ریخته شده و عده ای هکر با ترفند های جدید به گوشی هوشمند کاربران رسوخ کرده اند.

کاسپر اسکای اعلام کرده اپ های جاسوسی به گوگل پلی نیز راه یافته. آپ هایی که خیلی ظریف و کار درست دست به جاسوسی می زنند. همچون برنامه روبیکا که به زور دولت، برای ارتباط کارمندان دولتی با یکدیگر مجبور به نصب شده اند نیز تو زرد از آب در آمد. سوال اینجاست که چطور این اتفاق اتفاد؟ کاسپر اسکای شرکت معروف سازنده آنتی ویروس اعلام کرده هکر ها خیلی حرفه ای و برنامه ریزی شده به شکل قانون مند مجوز آپلود برنامه را به گوگل پلی دریافت نمودند. گوگل قبل از معرفی یک اپلیکیشن و دانلود آن برای کاربران محتوای آن را مورد بررسی قرار می دهد. در صورتی که ویروس و یا تروجانی در برنامه قرار گرفته شد باشد شناسایی و از دور خارج می شود. در این بین حساب کاربری فرد و یا شرکت خاطی برای همیشه مسدود می شود در صورتی که حتی نام برنامه و کد های آن تا حدودی تغییر بکنند باز هم توسط گوگل شناسایی می شود. این موضوع از تخریب اطلاعاتی کاربران و باج گیری ها به خاطر اعتمادی که کاربران به اپ نموده اند جلوگیری می کند.

شرکت کاسپر اسکای متوجه مشکلی دیگری شده است ایراد جدید یافته شده هنوز هم کاربران را تحت خطر قرار می دهد. ولی هنوز گوگل نتوانسته برای این حرکت زیرکانه راه حلی کشف کند. شرکت کاسپر اسکای اعلام نموده که تولید کنندگان اپ جاسوسی با حرکت پشت خاکریز از کاربران اقدام به جاسوسی می کند. روش کار به این صورت است که برنامه ای پر کاربرد و رایگان تحت عنوان مختلف به گوگل پلی تحویل داده می شود. گوگل نیز برنامه مورد نظر را بررسی مورد ارزیابی قرار می دهد در صورت نبود مشکل برای دانلود رایگان یا پولی به درخواست آپلود کننده در گالری اپ ها قرار می دهد. به خاطر ارائه خدمات رایگان مورد اهمیت و بازدید کاربران کار به جایی می رسد که تعداد نصب از هزاران نفر به میلیون ها نفر می رسد. هکر بعد از گذشت چند ماه و حفظ اعتماد کاربران و همچنین گوگل پلی در آپدیت های نهایی خود یک تروجان یا ویروس قرار می دهد. این روش خلاقانه از طریق آپدیت نرم افزار ارائه می شود و به خاطر تعداد بالای آپدیت ها و بعضا آپدیت های خارج از برنامه که از کاربر درخواست می شود با مراجعه به لینک داشته باشد از ویروس اسکن نمی شود.

کار به جایی رسد که شرکت کاسپر اسکای متوجه این موضوع می شود و به طور رسمی به گوگل اعلام می کند که اپ iRecorder دارای ویروسی به نام AhMyth است. این ویروس به شرکت سازنده کمک می کند تا هر 15 دقیقه یک بار میکروفون دستگاه هوشمند کاربر را فعال و صدای آن را ضبط می کند و برای شرکت سازنده ارسال کند. اپ های دیگری با نام های Beauty Slimming Photo Editor و برنامه Photo Effect Editor و برنامه GIF Camera Editor Pro که هر کدام از نامشان مشخص است، مربوط به چه زمینه ای از فعالیت است. سه اپ یاد شده با تعداد 620 هزار نصب ، آلوده به تروجان Fleckpe بوده که که کاربران گوشی هوشمند و تبلت را درگیر کرده. این اتفاق دقیقا شبیه رفتار برنامه روبیکا بود به طوری که گوگل پلی به سرعت متوجه شده بود که برنامه روبیکا آلوده به ویروسی شده که از کاربران ایرانی جاسوسی می کند و به سرعت به تمامی گوشی هوشمند کاربران خطایی ارسال شد و درخواست حذف سریع برنامه مربوطه می کند.

موضوع رصد دولت از کاربران ایرانی واقعا ناراحت کننده است ولی بهترین راهکار این است که تا جای ممکن از نصب اپلیکیشن های ایرانی روی گوشی هوشمند خود خودداری نمایید. البته در اپ گوگل پلی هم سعی کنید از نصب نرم افزارهای کاملا رایگان خارجی تا جایی می شود خودداری کنید. اپ هایی که خدمات رایگان را در اختیار کاربران بدون هیچ تبلیغی و دردسری ارائه می دهد قطعا مشکوک است و جای شک و شبهه دارد. پیشنهاد برق استوک استفاده از آپ های از پیش نصب شده داخل گوشی هوشمند و یا تبلتتان است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *