پیامک ها در بستر RCS می توانند کنترل شده تر عمل کنند همچین با پیشرفت این بستر مانع از جاسوسی سازمان های ذیربط از پیامک کاربران خواهد شد. موضوع امنیت و آزادی بیان یک موضوع قابل درک و فهم و چندان دور از انتظار کاربران نیست. موضوع حریم خصوصی و آزادی بیان در کلام برای همه کاربران در هر گوشه از دنیا باید برقرار باشد. پیام رسانی در بستر RCS استاندارد جدیدی است که می تواند کیفیت پیامک های ارسالی و دریافتی تا اندازه زیادی بالا بکشد این شیوه از ارتباط هم نیاز به پشتیبانی نرم افزاری از سوی تولید کننده دستگاه های هوشمند دارند و هم به پشتیبانی فیزیکی و افزودن و تجهیز شدن اپراتور های ارائه دهنده سرویس مخابراتی دارند. پیام رسانی در دنیای امروز یک موضوع بسیار مهم در بین کاربران است ارتباطات به شیوه های مختلفی صورت می گیرد. سرویس دهنده مخابراتی ، برنامه های پیام رسان و ماهواره های در اطراف زمین در حال چرخش هستند همه به دنبال شیوه ای برای راحتی کار در ارتباطآت هستند البته برای سرویس دهنده ها نیز ارائه این خدمات پر سود و آورده بالایی خواهد داشت.
ارتباطات در بستر اینترنت در حال حاضر در اولویت بالاتری قرار گرفته به خاطر ظرفیت بالای که اینترنت برای کاربران در اختیار میگذارد بهترین روش، استفاده از این بستر برای ارتباطات است. خیلی از کاربران به دنبال ارتباط و چت با دوستان ، آشنایان و غیره هستند برنامه های پیام رسان متفاوتی در فضای اینترنت وجود دارد که هر کدام ویژگی و امکاناتی را در اختیار کاربران میگذارد. همانند تلگرام ، واتس آپ ، اینستاگرام ، وایبر و خیلی از شبکه های اجتماعی عمومی که امکان ارتباط برای کاربران فراهم می کند. البته بعد از گذشت مدتی که کاربران زیادی به سمت خود جذب نمودند شروع به بازی با مخاطبان نموده. برای مثال در سطح کشور پیام رسان های داخلی که به زور به کاربران اعمال شدند و 90 درصد کاربران از امنیت پایین این شبکه ها و امکان دستبرد اطلاعات خصوصی مطلع هستند ولی به ناچار از آن ها استفاده می کنند.
پیام رسانی RCS یا به صورت کامل تر Rich Communication Service سرویس ارتباطی کامل تر توسط گوگل راه اندازی شد. بستر RCH استانداری جدیدی است که SMS و MMS را در هم تلفیق می کند که همان طور که گفته شد در شبکه های فیلتر شده در این سال ها تجربه کرده ایم ولی در زمانی که برخی از کشورها همانند ایران شیر اینترنت را بر روی کاربران می بندند. مردم به سراغ روش های سنتی ارتباطات می روند تا با یکدیگر مکالمه برقرار کنند. در صورتی که SMS ها و MMS ها برای اپراتورها به صورت خیلی واضح قابل بررسی و ردیابی و از بین رفتن حریم شخصی است. گوگل به فکر این موضوع افتاده که این بستر را امن و با امکانات فراوانی بکند. البته در نظر داشته باشید که این سیستم یک استاندارد کلی و اجرایی است که می تواند به کاربران کمک کند تا مجبور به نصب برنامه های ناشناخته نشوند و از همان روش پیامکی برای ارتباطات بهرمند شود ولی در عوض خیلی متفاوت تر در اندازه یک شبکه اجتماعی.
اپراتور ها نیز از این موضوع مطلع هستند که این بستر امکانات و ظرفیت و زیر ساخت های بالایی دارد که بدون استفاده مانده است ولی کاربران که درخواست نکرده اند پس به روال قبل سرویس های خود را ارائه می کننئ. از جمله ویژگی های بستر RDS به فهرست مخاطبان که امکان در دسترس بودن آن ها در شبکه و همچنین در هنگام ارسال پیام به سیستم نمایش می دهد که فرد در حال تایپ است و همچنین پیام ارسال شده و فرستاده و مشاهده شده از هم تفکیک می شوند. بستر RDS امکان اشتراک ویدئو و همچنین تماس صوتی و اشتراک داده را در حجم محدودی امکان پذیر می کند. تمامی امکانات ذکر شده توسط اپلیکیشن های متفرقه که با ثبت نام های طولانی و سرورهای ناامن استفاده می کنند و امکان فروش اطلاعات به مقام های زیر ربط در ازای پول وجود دارد.
درصورتی که گوگل تلاش می کند با کمک بستر RDS برای همیشه این ارتباط را جزو قابلیت های پیش فرض گوشی کاربران قرار بدهد چه برای تماس و چه برای پیامک. ولی برای گوشی های هوشمندی که قرار است در داخل کشور به زور به کاربران قالب شود قطعا امکان پذیر نخواهد بود. روش RDS کاربران را از نصب برنامه های متفرقه که سرویس های اضافی با برنامه نویس های ناقص را به کاربر ارانه می دهند می تواند فراری دهد. اتفاق جالب تر این که بنیاد GSM که مسئول برگزاری کنگره جهانی سالانه Mobile World است به بررسی برنامه ی Rich Communication Suite پرداخته و اعلام کرده آینده ارتباط بر بستر RDS بسیار روشن است و برای آن کمیته RDS Streeng تاسیس نموده اند. هدف از تاسیس این کمیته پشتیبانی کامل از پیاده سازی ایده و خدمات و همچنین تشویق اپراتور ها در سراسر جهان به RDS خواهد بود. البته شرکت اپل تا به الان با این بستر مخالفت نموده و اعلام نموده که کاربرانش برای این ارتباطات از نرم افزار iMessage استفاده می کنند و نیازی به تغییر و پیشتیبانی از سیستم RDS ندارد. البته کم کم با جهانی شدن و پشتیبانی کامل برندهای مختلف همانند پذیرفتن سامسونگ به این سیستم، اپل نیز به خاطر کاربرانa تغییر موضع خواهد داد.